Elmak
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

6 tips for utforming av nytt kjøkken

 

Publisert : 05.09.2019   | Elmak Storkjøkken

 

Hva trenger du for å starte med matproduksjon? Jo, du trenger et profesjonelt kjøkken. 
Følg disse seks tipsene for å komme i gang.

Et profesjonelt storkjøkken er mer enn bare selve kjøkkenet. Det er bl.a. oppvasksone, kjøl, lagring og det viktigste, mise en place. For dette trenger du kjøkkenutstyr av høy kvalitet.
Godt utstyr er nøkkelen til et vellykket, profesjonelt storkjøkken. Det vil være en stor utgift i starten, men det er en nødvendig investering for virksomhetens fremtid. Kort sagt, du må ta mange ting i betraktning.

 

#1: Ha konseptet ditt klart i tankene.

Hva er konseptet med din virksomheten, hva skal du produsere? Det er viktig at du vet hva om er ditt behov. Oppsettet til ditt kjøkken avhenger av dette. Tross alt krever en fastfood-restaurant en annen type mat enn en à la carte-restaurant. Videre former konseptet også kjøkkenet ditt. Hvor mange kunder forventer du? Hvem er målgruppen? Det er derfor viktig at du allerede har tenkt gjennom menyen. Hva slags type retter skal serveres? Trenger du multifunksjonsutstyr? Tenk på alle disse spørsmålene og lag et tydelig bilde av storkjøkkenet ditt.

 

#2: Tenk nøye gjennom utformingen og plassering av utstyr på forhånd.

Når du lager en layout av kjøkkenet på papir, må du sørge for at det er mulig med tanke på plassering av utstyr. Start med å få en nøyaktig oversikt over tilgjengelig plass og alle konstruksjons- og installasjonsalternativer. Kanskje er det nødvendig med arkitektoniske råd? Ta hensyn til vann-, avløp- og elektriske punkter når du designer. I tillegg ønsker du selvfølgelig at dine ansatte skal kunne jobbe så effektivt som mulig. For dette er det viktig at kjøkkenutstyr og arbeidsbord plasseres på en logisk måte. Dette kalles for routing. Lag en logisk rute for personalet ditt: fra lager, mice en place, produksjon, oppvask.

 

#3: Ta hensyn til Helse, Miljø og Sikkerhet.

Under en inspeksjon vil myndighetene legge stor vekt på om du har tatt hensyn til HMS. Et av hovedområdene er rengjøring. Når det gjelder dette er det en fordel at kjøkkenet er enkelt å rengjøre, vil dette også spare deg for mye tid. Videre må sikkerheten vurderes. Dine ansatte må kunne utføre sine oppgaver i trygge omgivelser. Tenk for eksempel på et sklisikkert gulv. Forsikre deg også om at maskiner og utstyr er i riktig høyde og at gangavstandene er begrenset.

 

 

#4: For storkjøkkenutstyr av høy kvalitet, gå til en profesjonell forhandler.

For å kjøpe utstyr av høy kvalitet er det anbefalt at du velger en profesjonell forhandler. På denne måten kan de gi deg ekspertråd om hva du bør ha i ditt profesjonelle kjøkken, og du kan kjøpe storkjøkkenutstyr som passer ditt konsept, bruk, behov og ønsker. I dag er det også mulig å gjøre denne handelen via nettbutikk. Du kan ringe eller sende e-post til de fleste forhandlere for tips og råd. Velg en leverandør med en omfattende garanti og god service.  På denne måten blir du enkelt og raskt å få nødvendig hjelp ved eventuelle feil. Det gjør investeringen din til en reell investering i fremtidens bedrift.

 

#5: Vurder også leie eller kjøp av brukt storkjøkkenutstyr.

Blir sluttsummen på ditt nye kjøkkenutstyr i det meste laget? Det er også mulighet for å finne en finansiell løsning på ditt utstyr. I stedet for nytt utstyr kan du for eksempel kjøpe bruk. På den måten blir utgiftene begrenset.  Videre er det også mulig å lease utstyret i en gitt kontraktsperiode. Du betaler en fast sum til leasingselskapet hver måned. Det er også mulighet for å få utsatt betalingen i inntil 30 dager mot et lite prosenttillegg. Finansielle avtaler via Elmak forutsetter kredittsjekk og godkjenning av finansinstitusjon.

 

#6: Sett prioriteringer og vær den første til å velge det uunnværlige utstyret.

Du trenger forskjellige komponenter til ditt profesjonelle kjøkken. Det riktige utstyret skiller seg fra kjøkken til kjøkken, men det er utstyr som nesten alltid er uunnværlig for hvert profesjonelt kjøkken:

> En stekelinje med bla frityrgryte, koketopp og grillplate.

> Skjæreutstyr, for eksempel grønnsaksskjærer eller en kjøtthøvel.

> En profesjonell ovn, det være seg stekeovn, kombidamper eller pizzaovn.

> Utstyr for å holde varm, for eksempel vannbad, tallerkenvarmer, Chafing dish, suppekoker, varmelampe og/ eller varmeplate, og varmemonter.

> Kjøling, fra kjølerom, barkjøler, kjøleskap, fryser, til mange flere kjølealternativer.

> En profesjonell oppvaskmaskin og vask, helst en vask med forspyledusj og håndvask med berøringsfri armatur.

Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke