Elmak
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

5 tips for kjøp av storkjøkkenutstyr.

04.07.2020

Hva bør du ta hensyn til når du kjøper storkjøkkenutstyr ?

Å kjøpe bra utstyr for kunder er noe av det viktigste for en effektiv virksomhet. Det kan se ut som en stor utgift i første omgang, men på lengre sikt vil det gjøre arbeidet ditt mer effektivt og lønnsomt. Men da må du selvfølgelig kjøpe riktig utstyr. Velg utstyr av høy kvalitet som passer godt til dine ønsker og behov. Lurer du på hvordan du best kan gjøre dette? Følg disse fem tipsene nedenfor – innkjøp av utstyr med høy kvalitet.

 

1. Ha en konkret og klar plan for bruk i tankene.

 

Hva vil du bruke utstyret til? still dette spørsmålet for alt utstyr du vil kjøpe, stykke for stykke. Det finnes forskjellige typer utstyr, hver med forskjellige og fler bruks område. Begrens unødvendig kjøp! Hva slags kapasitet trenger du? Ta hensyn til antall gjester og målgrupper. For å gjøre dette enkelt, finn ut nåværende behov og hva som kan oppgraderes for fremtiden. Når du kan dette klart i bakhodet, kan du også tydelig oppgi hva dine ønsker er hos leverandøren din (se tips seks). På denne måten kan de gi passende råd basert på din behov og ønsker, basert på deres erfaring og kunnskap.

 

2.  Hva er første prioritering?

 

Starter du en ny virksomhet, eller tar du over? Start med å kartlegge behovet. Hvis du ikke har et ubegrenset budsjett, må du sette prioriteringer. Hvilke enheter trenger du virkelig for bedriften din? Ha et klart bilde av nødvendig utstyr, lag en innkjøpsliste. I tillegg lager du en annen liste over utstyret du vil ha med sikt, men som er mindre presserende. Du kan deretter kjøpe dette til et annet tidspunkt. Med dette utsetter du unødvendig kostnader.

 

3. Vær oppmerksom på forholdet mellom pris og kvalitet.

 

Storkjøkkenutstyr er viktig for å drive din virksomhet. Når du reduserer kvaliteten, risikerer man også lite effektivt kjøkken og skjulte kostnader som kommer til å dukke opp. Dette fører til usikker fremtid og drift virksomheten. Utstyr finnes i mange forskjellige kvalitetsgrupper. Utstyr av høy kvalitet bruker bærekraftige og solide materialer. Dermed betyr ikke dette at du må legge ut mye penger for alt utstyr. For høy pris indikerer ikke alltid at utstyret er av god kvalitet! Ikke la deg lure av en dyr pris. Du kan finne storkjøkkenutstyr av høy kvalitet til konkurransedyktige priser. Det handler hovedsakelig om å finne et godt forhold mellom pris og kvalitet. Bruk en leverandør du stoler på. Slik har du bedre oversikt på utgifter og så det mer ryddig.

 

4.  Gå etter vedlikeholds vennlige enheter.

 

Du vil at utstyret skal fungere enkelt og effektivt, og det samme gjelder naturlig også for vedlikehold. Rengjøringen må være enkel, uten å ta for mye tid. Regelmessig og forsvarlig rengjøring er en veldig enkel, men effektiv måte å vedlikeholde storkjøkkenutstyret på. Regelmessig vedlikehold sikrer bedre tekniske presentasjoner og lengre levetid. På denne måten forhindrer du problemer på lenge sikt. Noen leverandører tilbyr også en vedlikeholdskontrakt.

 

5. Velg en god leverandør.

 

Ta deg god tid når du velger leverandør. De vil du samarbeide lenge i sikt. Gå for et pålitelig selskap som er kunnskapsrik og kan gi deg gode råd. Så du slipper p stå uten hjelp alene med mange valg muligheter og avgjørelser å ta. Slik at dere kan føre en god dialog og drøfte litt om hvilket utsyr som passer dine ønsker og brukerbehov (se tips en). Du kan også kjøpe ditt nye storkjøkkenutstyr på nettet. Du kan ringe eller sende e-post til de fleste nettbutikker for råd, eller besøke showroom. Be om en prisliste på kostnader og sammenlign med andre leverandører. Undersøk på forhånd om selskapet og produktene er virkelig pålitelige.

 

Riktig leverandør kan hjelpe deg mye med kjøp av storkjøkkenutstyr av høy kvalitet. På denne måten kan du raskt og enkelt sette opp en drømme virksomhet uten ekstra kostnader!

 

Ta Elmak storkjøkken som eksempel. Kom innom eller ta en telefon, ikke vær redd for å spørre. Vårt har lang og bred kunnskap med det meste innenfor markedet og maskinene. Vi hjelper deg med glede.

 

Elmak har også et godt forhold mellom pris og kvalitet: vi er en av de billigste på markedet, men i samtidig tilbyr vi høy kvalitet en forhold til dyre konkurrenter (tips 3). og denne høye kvaliteten sikrer også bærekraftige produkter som er vedlikeholds vennlige (tips 4). krever utstyret ditt vedlikehold eller reparasjon? Har vi egen service avdeling med veldig erfarne teknikere (tips 4). i tillegg kan vi hjelpe deg veldig rask. Med andre ord får du både pose og sekk med god service og alt under et tak. Så du sliper å kontakte forskjellige organer, men har alt under et.

Les mer...

6 tips for utforming av nytt kjøkken

24.06.2020

 

Publisert : 05.09.2019   | Elmak Storkjøkken

 

Hva trenger du for å starte med matproduksjon? Jo, du trenger et profesjonelt kjøkken. 
Følg disse seks tipsene for å komme i gang.

Et profesjonelt storkjøkken er mer enn bare selve kjøkkenet. Det er bl.a. oppvasksone, kjøl, lagring og det viktigste, mise en place. For dette trenger du kjøkkenutstyr av høy kvalitet.
Godt utstyr er nøkkelen til et vellykket, profesjonelt storkjøkken. Det vil være en stor utgift i starten, men det er en nødvendig investering for virksomhetens fremtid. Kort sagt, du må ta mange ting i betraktning.

 

#1: Ha konseptet ditt klart i tankene.

Hva er konseptet med din virksomheten, hva skal du produsere? Det er viktig at du vet hva om er ditt behov. Oppsettet til ditt kjøkken avhenger av dette. Tross alt krever en fastfood-restaurant en annen type mat enn en à la carte-restaurant. Videre former konseptet også kjøkkenet ditt. Hvor mange kunder forventer du? Hvem er målgruppen? Det er derfor viktig at du allerede har tenkt gjennom menyen. Hva slags type retter skal serveres? Trenger du multifunksjonsutstyr? Tenk på alle disse spørsmålene og lag et tydelig bilde av storkjøkkenet ditt.

 

#2: Tenk nøye gjennom utformingen og plassering av utstyr på forhånd.

Når du lager en layout av kjøkkenet på papir, må du sørge for at det er mulig med tanke på plassering av utstyr. Start med å få en nøyaktig oversikt over tilgjengelig plass og alle konstruksjons- og installasjonsalternativer. Kanskje er det nødvendig med arkitektoniske råd? Ta hensyn til vann-, avløp- og elektriske punkter når du designer. I tillegg ønsker du selvfølgelig at dine ansatte skal kunne jobbe så effektivt som mulig. For dette er det viktig at kjøkkenutstyr og arbeidsbord plasseres på en logisk måte. Dette kalles for routing. Lag en logisk rute for personalet ditt: fra lager, mice en place, produksjon, oppvask.

 

#3: Ta hensyn til Helse, Miljø og Sikkerhet.

Under en inspeksjon vil myndighetene legge stor vekt på om du har tatt hensyn til HMS. Et av hovedområdene er rengjøring. Når det gjelder dette er det en fordel at kjøkkenet er enkelt å rengjøre, vil dette også spare deg for mye tid. Videre må sikkerheten vurderes. Dine ansatte må kunne utføre sine oppgaver i trygge omgivelser. Tenk for eksempel på et sklisikkert gulv. Forsikre deg også om at maskiner og utstyr er i riktig høyde og at gangavstandene er begrenset.

 

 

#4: For storkjøkkenutstyr av høy kvalitet, gå til en profesjonell forhandler.

For å kjøpe utstyr av høy kvalitet er det anbefalt at du velger en profesjonell forhandler. På denne måten kan de gi deg ekspertråd om hva du bør ha i ditt profesjonelle kjøkken, og du kan kjøpe storkjøkkenutstyr som passer ditt konsept, bruk, behov og ønsker. I dag er det også mulig å gjøre denne handelen via nettbutikk. Du kan ringe eller sende e-post til de fleste forhandlere for tips og råd. Velg en leverandør med en omfattende garanti og god service.  På denne måten blir du enkelt og raskt å få nødvendig hjelp ved eventuelle feil. Det gjør investeringen din til en reell investering i fremtidens bedrift.

 

#5: Vurder også leie eller kjøp av brukt storkjøkkenutstyr.

Blir sluttsummen på ditt nye kjøkkenutstyr i det meste laget? Det er også mulighet for å finne en finansiell løsning på ditt utstyr. I stedet for nytt utstyr kan du for eksempel kjøpe bruk. På den måten blir utgiftene begrenset.  Videre er det også mulig å lease utstyret i en gitt kontraktsperiode. Du betaler en fast sum til leasingselskapet hver måned. Det er også mulighet for å få utsatt betalingen i inntil 30 dager mot et lite prosenttillegg. Finansielle avtaler via Elmak forutsetter kredittsjekk og godkjenning av finansinstitusjon.

 

#6: Sett prioriteringer og vær den første til å velge det uunnværlige utstyret.

Du trenger forskjellige komponenter til ditt profesjonelle kjøkken. Det riktige utstyret skiller seg fra kjøkken til kjøkken, men det er utstyr som nesten alltid er uunnværlig for hvert profesjonelt kjøkken:

> En stekelinje med bla frityrgryte, koketopp og grillplate.

> Skjæreutstyr, for eksempel grønnsaksskjærer eller en kjøtthøvel.

> En profesjonell ovn, det være seg stekeovn, kombidamper eller pizzaovn.

> Utstyr for å holde varm, for eksempel vannbad, tallerkenvarmer, Chafing dish, suppekoker, varmelampe og/ eller varmeplate, og varmemonter.

> Kjøling, fra kjølerom, barkjøler, kjøleskap, fryser, til mange flere kjølealternativer.

> En profesjonell oppvaskmaskin og vask, helst en vask med forspyledusj og håndvask med berøringsfri armatur.

Les mer...

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke