Elmak
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Kjøttbearbeiding

06.10.2020

Omsorg og leve av naturen. Slakting av kyllinger, hare og andre dyr til personlig bruk pleide å være ganske normalt på landsbygda. En trend som har funnet veien tilbake i vårt moderne samfunn: selvforsynt liv. Din egen grønnsakshage, din egen energiproduksjon og slakte dyr selv. Etter slakting må kjøttet behandles, og du trenger kjøkkenutstyr for kjøttforedling.

 

Bevisst og selvforsynt liv:

 

Stadig flere ønsker å leve mer bevisst. En livsstil som passer mennesker med grønn motivasjon. Det handler hovedsakelig om bevissthet:

 

- Hvor kommer maten fra som jeg har på tallerkenen min?

- Under hvilke omstendigheter levde dyret?

- Og hvordan blir kjøttet bearbeidet og tilberedt?

 

Dyr til livsopphold

 

Kuer, sauer og griser brukes på veien til et selvforsynt liv. Disse dyreartene kan slaktes og bearbeides selv. For å nyte et velsmakende stykke lunsjkjøtt eller en hamburger sandwich, må kjøttet bearbeides og tilberedes etter at dyrene er fanget og drept.

 

"Kjøtt av god kvalitet kommer til sin rett gjennom nøye kjøttforedling."

 

Forsiktig kjøttbehandling

 

For å gjøre prosessering av kjøtt enda enklere, kan du bruke praktiske kjøkkenutstyr. Store kjøttstykker passer for eksempel ikke lett i fryseren, så det er verktøy for å lage mindre biter av store biter. Selvfølgelig kan du gjøre denne jobben med en kløver, men du vil finne betydelig flere splinter i kjøttet ditt, og det er mer sannsynlig at bladet blir skadet. Det ideelle verktøyet for større bein er båndsagen. Med båndsagen kan du enkelt dele kjøttet ditt i mindre porsjoner.

 

Mørt kjøttstykke

 

Når alt kjøttet er kuttet og porsjonert, kommer neste trinn: å forberede kjøttet før marinering eller matlaging. Jo mer ømt og saftig kjøttet, jo bedre. Du kan bruke den praktiske kjøttmørtelen til det. Med et kjøtt mørner perforerer du kjøttet over hele tykkelsen, slik at urter og marinade trenger dypere inn i kjøttet. Slik serverer du det perfekt tilberedte kjøttstykket!

Tilbered deilige sauser og krydderblandinger

 

Du kan ikke gjøre uten en matprosessor i kjøttforedling. Kutteren er et kjøkkenapparat som sparer deg mye tid. Du legger en del pinjekjerner i kutteren din og i løpet av sekunder legger du det hakkede stoffet til en deilig pesto.

 

Kutteren er også ideell for bearbeiding, som for eksempel: Kjøtt og fisk | Frukt og grønnsaker | Nøtter | Tørket frukt | Ost | Sjokolade

 

Lag dine egne pølser og burgere

 

Ingenting smaker bedre enn et hjemmelaget stykke tartar eller krydret pølse. Enten du liker lam, biff eller svin, med en allsidig kjøttkvern kan du lage din egen tartar og kjøttdeig på kort tid. Foretrekker du en pølse på grillen? Å lage dine egne pølser er en vanskelig jobb. Spar deg mye tid og krefter og bruk et pølsefyllstoff. Velg tykkelsen på pølsene dine selv, og fyllstoffet sørger for at kjøttet fordeles jevnt.

 

Selvfølgelig inkluderer en grill også hjemmelagde burgere. De mest smakfulle burgere er erfarne burgere. Kjøttblanderen gir deg en hjelpende hånd når du smaker på kjøttet. Praktisk, for på den måten kan du være sikker på at alt kjøttet er jevnt krydret. Har du blandet kjøttet godt med krydderne? Så kan du begynne å lage burgere. Du setter kjøttdeig i hamburgerpressen, snur håndtaket og en perfekt rund hamburger kommer ut.

 

Papirtynne kjøttstykker

 

Du kan ikke servere eller spise alt det deilige kjøttet med en gang. Skjær kjøttet i fine, tynne skiver og pakk inn kjøttet for senere bruk. Du kutter de vakreste jevne skivene med en kjøttskiver. Liker du tykkere skiver? Da er kjøttskiferen et ideelt tillegg til kjøkkenapparatene dine, fordi du selv kan stille inn ønsket tykkelse.

 

Les mer...

Starte din egen pizza restaurant?

04.09.2020

 

Vil du starte din egen pizzabutikk? Hvordan kan du best nærme deg dette? Følg de åtte trinnene nedenfor for å starte en pizzabutikk.

 

 

Å åpne en pizzabutikk kan være en god investering så lenge du forbereder den godt. Det er mange ting du må ta hensyn til: menyen, plasseringen, utstyret, personalet ditt, markedsføringen, etc.

 

Trinn 1: Design menyen din

Pizza er varm og god, noe som også betyr at du har stor konkurranse. Det finnes pizza butikk på nesten hvert gatehjørne, så da er det viktig at du skiller deg ut. Menyen er avgjørende for dette. Sørg for at pizzaen din er unik og smaker godt. Ferske ingredienser av høy kvalitet er viktig for smaken, og du kan også eksperimentere med forskjellige påfyll for å lage innovative pizzaer.

 

 

Trinn to: Utvikle stilen din og merkevaren din

Å komme med et lovende konsept er viktig for å visualisere restauranten din, skrive forretningsplanen din og sikre finansiering. Hvilken stil vil du formidle? Tenk opp konseptet ditt og virkelig utvikle ditt eget merke. La dette også koble til menyen din. I tillegg til restauranten, bør du vurdere levering og uttakstjeneste. På denne måten tiltrekker du forskjellige typer kunder. Alle disse beslutningene påvirker posisjonen din og den nødvendige startfinansieringen.

 

Trinn tre: Finn en flott beliggenhet

Prøv å finne et sted der det ikke er mange andre pizzabutikker. Naturligvis vil ikke noen sunn konkurranse skade, men du vil ikke bli overskygget av nabolagets mest populære pizza stedet. Finn et sted som er godt synlig. Hvis mulig, velg et sted med utsikt over en travel gate, travel gangtrafikk eller mye parkering. Sjekk også om stilen og merkevaren din samsvarer med miljøet og innbyggerne på stedet du har valgt.

 

Trinn fire: Se alternativene for lån og finansiering av pizzabutikken din

Hvor mye startfinansiering trenger du for å starte pizza butikk din? For å gjøre dette må du ta hensyn til alle oppstartskostnader og kostnadene som er nødvendige for å kjøre det for det første året. Gjør et bredt estimat av kostnadene for dette. Mange nye restauranteiere undervurderer hvor mye det koster å åpne en restaurant. Legg til ytterligere 15 til 25 prosent i beredskapsbudsjettet. Det vil hjelpe deg med å komme deg gjennom det avgjørende første året. I tillegg til din egen investering, bør du også vurdere å søke om lån.

 

Trinn fem: Skriv en forretningsplan for din pizzabutikk

En forretningsplan er viktig for å strukturere virksomheten, organisasjonen og skaffe finansiering. Start med en kort beskrivelse av din bedrift og ditt oppdrag. Skriv ned målene dine, en tilsvarende handlingsplan, og finn ut hvilke produkter og tjenester du tilbyr. Ta med en markedsanalyse og en liste over leverandører i forretningsplanen din. Gi også et estimat av utgiftene og mulige inntektene. Når du beregner oppstartskostnadene, bør du vurdere leie, verktøy, utstyr og forsyninger, kjøkkenbeholdning og markedsføringsmateriell. Bestem også om du kjøper eller leier storkjøkkenutstyr.

 

Trinn seks: Velg storkjøkkenutstyr av høy kvalitet

Pizzautstyret som kreves for pizza butikken din, avhenger av restaurantkonseptet ditt, men det er noen essensielle ting som hver pizzabutikk trenger. En god pizzaovn er en så viktig enhet. Du trenger en profesjonell pizzaovn eller en mursteinovn for dette, avhengig av tilberedningsmetoden din. Du trenger også profesjonelt kjøleutstyr for å holde alle ingrediensene på en trygg temperatur. Du kan bruke eltemaskin, kjevlemaskin eller mikser for å lage deigen.

 

 

Trinn syv: Ansett kvalifisert personell

Dine ansatte blir ansiktet til pizzabutikken din. Finn personell som vil representere virksomheten din godt. Det er viktig at kundene føler seg komfortable med å håndtere de ansatte. Se også etter ansatte som er oppriktig interessert i å bli en del av restauranten din. Hvis de bryr seg om suksessen til pizzastedet ditt, vil de også jobbe med mer lidenskap. Videre er det selvfølgelig også viktig at kjøkkenpersonalet ditt har en viss forståelse av pizza og vet hvordan de skal håndtere pizzautstyr.

 

Trinn åtte: Promoter det nye pizzastedet ditt

Start pizzabutikken din på en morsom måte, med en storslått åpning eller attraktive kampanjer. Forsikre deg om at byen eller nabolaget ditt vet om den nye pizzeriaen din. Finnes også online. Lag et attraktivt nettsted som formidler konseptet til din pizzabutikk. Sørg for å ta med all nødvendig informasjon: som adresse, telefonnummer, åpningstider og meny. Bruk også sosiale medier, last ned høykvalitets bilder av maten, bilder bak kulissene og informasjon om restauranten din.

 

 

 

 

 

 

Les mer...

5 tips for kjøp av storkjøkkenutstyr.

04.07.2020

Hva bør du ta hensyn til når du kjøper storkjøkkenutstyr ?

Å kjøpe bra utstyr for kunder er noe av det viktigste for en effektiv virksomhet. Det kan se ut som en stor utgift i første omgang, men på lengre sikt vil det gjøre arbeidet ditt mer effektivt og lønnsomt. Men da må du selvfølgelig kjøpe riktig utstyr. Velg utstyr av høy kvalitet som passer godt til dine ønsker og behov. Lurer du på hvordan du best kan gjøre dette? Følg disse fem tipsene nedenfor – innkjøp av utstyr med høy kvalitet.

 

1. Ha en konkret og klar plan for bruk i tankene.

 

Hva vil du bruke utstyret til? still dette spørsmålet for alt utstyr du vil kjøpe, stykke for stykke. Det finnes forskjellige typer utstyr, hver med forskjellige og fler bruks område. Begrens unødvendig kjøp! Hva slags kapasitet trenger du? Ta hensyn til antall gjester og målgrupper. For å gjøre dette enkelt, finn ut nåværende behov og hva som kan oppgraderes for fremtiden. Når du kan dette klart i bakhodet, kan du også tydelig oppgi hva dine ønsker er hos leverandøren din (se tips seks). På denne måten kan de gi passende råd basert på din behov og ønsker, basert på deres erfaring og kunnskap.

 

2.  Hva er første prioritering?

 

Starter du en ny virksomhet, eller tar du over? Start med å kartlegge behovet. Hvis du ikke har et ubegrenset budsjett, må du sette prioriteringer. Hvilke enheter trenger du virkelig for bedriften din? Ha et klart bilde av nødvendig utstyr, lag en innkjøpsliste. I tillegg lager du en annen liste over utstyret du vil ha med sikt, men som er mindre presserende. Du kan deretter kjøpe dette til et annet tidspunkt. Med dette utsetter du unødvendig kostnader.

 

3. Vær oppmerksom på forholdet mellom pris og kvalitet.

 

Storkjøkkenutstyr er viktig for å drive din virksomhet. Når du reduserer kvaliteten, risikerer man også lite effektivt kjøkken og skjulte kostnader som kommer til å dukke opp. Dette fører til usikker fremtid og drift virksomheten. Utstyr finnes i mange forskjellige kvalitetsgrupper. Utstyr av høy kvalitet bruker bærekraftige og solide materialer. Dermed betyr ikke dette at du må legge ut mye penger for alt utstyr. For høy pris indikerer ikke alltid at utstyret er av god kvalitet! Ikke la deg lure av en dyr pris. Du kan finne storkjøkkenutstyr av høy kvalitet til konkurransedyktige priser. Det handler hovedsakelig om å finne et godt forhold mellom pris og kvalitet. Bruk en leverandør du stoler på. Slik har du bedre oversikt på utgifter og så det mer ryddig.

 

4.  Gå etter vedlikeholds vennlige enheter.

 

Du vil at utstyret skal fungere enkelt og effektivt, og det samme gjelder naturlig også for vedlikehold. Rengjøringen må være enkel, uten å ta for mye tid. Regelmessig og forsvarlig rengjøring er en veldig enkel, men effektiv måte å vedlikeholde storkjøkkenutstyret på. Regelmessig vedlikehold sikrer bedre tekniske presentasjoner og lengre levetid. På denne måten forhindrer du problemer på lenge sikt. Noen leverandører tilbyr også en vedlikeholdskontrakt.

 

5. Velg en god leverandør.

 

Ta deg god tid når du velger leverandør. De vil du samarbeide lenge i sikt. Gå for et pålitelig selskap som er kunnskapsrik og kan gi deg gode råd. Så du slipper p stå uten hjelp alene med mange valg muligheter og avgjørelser å ta. Slik at dere kan føre en god dialog og drøfte litt om hvilket utsyr som passer dine ønsker og brukerbehov (se tips en). Du kan også kjøpe ditt nye storkjøkkenutstyr på nettet. Du kan ringe eller sende e-post til de fleste nettbutikker for råd, eller besøke showroom. Be om en prisliste på kostnader og sammenlign med andre leverandører. Undersøk på forhånd om selskapet og produktene er virkelig pålitelige.

 

Riktig leverandør kan hjelpe deg mye med kjøp av storkjøkkenutstyr av høy kvalitet. På denne måten kan du raskt og enkelt sette opp en drømme virksomhet uten ekstra kostnader!

 

Ta Elmak storkjøkken som eksempel. Kom innom eller ta en telefon, ikke vær redd for å spørre. Vårt har lang og bred kunnskap med det meste innenfor markedet og maskinene. Vi hjelper deg med glede.

 

Elmak har også et godt forhold mellom pris og kvalitet: vi er en av de billigste på markedet, men i samtidig tilbyr vi høy kvalitet en forhold til dyre konkurrenter (tips 3). og denne høye kvaliteten sikrer også bærekraftige produkter som er vedlikeholds vennlige (tips 4). krever utstyret ditt vedlikehold eller reparasjon? Har vi egen service avdeling med veldig erfarne teknikere (tips 4). i tillegg kan vi hjelpe deg veldig rask. Med andre ord får du både pose og sekk med god service og alt under et tak. Så du sliper å kontakte forskjellige organer, men har alt under et.

Les mer...

6 tips for utforming av nytt kjøkken

24.06.2020

 

Publisert : 05.09.2019   | Elmak Storkjøkken

 

Hva trenger du for å starte med matproduksjon? Jo, du trenger et profesjonelt kjøkken. 
Følg disse seks tipsene for å komme i gang.

Et profesjonelt storkjøkken er mer enn bare selve kjøkkenet. Det er bl.a. oppvasksone, kjøl, lagring og det viktigste, mise en place. For dette trenger du kjøkkenutstyr av høy kvalitet.
Godt utstyr er nøkkelen til et vellykket, profesjonelt storkjøkken. Det vil være en stor utgift i starten, men det er en nødvendig investering for virksomhetens fremtid. Kort sagt, du må ta mange ting i betraktning.

 

#1: Ha konseptet ditt klart i tankene.

Hva er konseptet med din virksomheten, hva skal du produsere? Det er viktig at du vet hva om er ditt behov. Oppsettet til ditt kjøkken avhenger av dette. Tross alt krever en fastfood-restaurant en annen type mat enn en à la carte-restaurant. Videre former konseptet også kjøkkenet ditt. Hvor mange kunder forventer du? Hvem er målgruppen? Det er derfor viktig at du allerede har tenkt gjennom menyen. Hva slags type retter skal serveres? Trenger du multifunksjonsutstyr? Tenk på alle disse spørsmålene og lag et tydelig bilde av storkjøkkenet ditt.

 

#2: Tenk nøye gjennom utformingen og plassering av utstyr på forhånd.

Når du lager en layout av kjøkkenet på papir, må du sørge for at det er mulig med tanke på plassering av utstyr. Start med å få en nøyaktig oversikt over tilgjengelig plass og alle konstruksjons- og installasjonsalternativer. Kanskje er det nødvendig med arkitektoniske råd? Ta hensyn til vann-, avløp- og elektriske punkter når du designer. I tillegg ønsker du selvfølgelig at dine ansatte skal kunne jobbe så effektivt som mulig. For dette er det viktig at kjøkkenutstyr og arbeidsbord plasseres på en logisk måte. Dette kalles for routing. Lag en logisk rute for personalet ditt: fra lager, mice en place, produksjon, oppvask.

 

#3: Ta hensyn til Helse, Miljø og Sikkerhet.

Under en inspeksjon vil myndighetene legge stor vekt på om du har tatt hensyn til HMS. Et av hovedområdene er rengjøring. Når det gjelder dette er det en fordel at kjøkkenet er enkelt å rengjøre, vil dette også spare deg for mye tid. Videre må sikkerheten vurderes. Dine ansatte må kunne utføre sine oppgaver i trygge omgivelser. Tenk for eksempel på et sklisikkert gulv. Forsikre deg også om at maskiner og utstyr er i riktig høyde og at gangavstandene er begrenset.

 

 

#4: For storkjøkkenutstyr av høy kvalitet, gå til en profesjonell forhandler.

For å kjøpe utstyr av høy kvalitet er det anbefalt at du velger en profesjonell forhandler. På denne måten kan de gi deg ekspertråd om hva du bør ha i ditt profesjonelle kjøkken, og du kan kjøpe storkjøkkenutstyr som passer ditt konsept, bruk, behov og ønsker. I dag er det også mulig å gjøre denne handelen via nettbutikk. Du kan ringe eller sende e-post til de fleste forhandlere for tips og råd. Velg en leverandør med en omfattende garanti og god service.  På denne måten blir du enkelt og raskt å få nødvendig hjelp ved eventuelle feil. Det gjør investeringen din til en reell investering i fremtidens bedrift.

 

#5: Vurder også leie eller kjøp av brukt storkjøkkenutstyr.

Blir sluttsummen på ditt nye kjøkkenutstyr i det meste laget? Det er også mulighet for å finne en finansiell løsning på ditt utstyr. I stedet for nytt utstyr kan du for eksempel kjøpe bruk. På den måten blir utgiftene begrenset.  Videre er det også mulig å lease utstyret i en gitt kontraktsperiode. Du betaler en fast sum til leasingselskapet hver måned. Det er også mulighet for å få utsatt betalingen i inntil 30 dager mot et lite prosenttillegg. Finansielle avtaler via Elmak forutsetter kredittsjekk og godkjenning av finansinstitusjon.

 

#6: Sett prioriteringer og vær den første til å velge det uunnværlige utstyret.

Du trenger forskjellige komponenter til ditt profesjonelle kjøkken. Det riktige utstyret skiller seg fra kjøkken til kjøkken, men det er utstyr som nesten alltid er uunnværlig for hvert profesjonelt kjøkken:

> En stekelinje med bla frityrgryte, koketopp og grillplate.

> Skjæreutstyr, for eksempel grønnsaksskjærer eller en kjøtthøvel.

> En profesjonell ovn, det være seg stekeovn, kombidamper eller pizzaovn.

> Utstyr for å holde varm, for eksempel vannbad, tallerkenvarmer, Chafing dish, suppekoker, varmelampe og/ eller varmeplate, og varmemonter.

> Kjøling, fra kjølerom, barkjøler, kjøleskap, fryser, til mange flere kjølealternativer.

> En profesjonell oppvaskmaskin og vask, helst en vask med forspyledusj og håndvask med berøringsfri armatur.

Les mer...

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke